Generatia mea

Cred ca nu sunt foarte multi cei care  au citit aceasta carte,si ma refer aici la cei din generatia mea,dar cred ca ar fi un semn de intrebare pana si pentru cei mai ignoranti dintre noi.Daca la inceput dispretuiam regimurile care iti luau orice libertate,din spirit patriotic si de solidaritate cu stramosii mei care au fost victime ale unei piese de teatru puse atat de bine in scena,cand am ajuns la finalul cartii am descoperit ca acordam mult prea mult credit oamenilor si ca nu sentimentul de solidaritate ar trebui sa ma rascoleasca ci toate crimele insangerate cauzate de idei mult prea fixe,de lipsa de iubire pentru aproape si de dorinta de parvenire,de setea pentru suprematie.
               
Am aflat ca si cel de langa tine te poate vinde pe nimic,ca increderea in oameni nu e decat o cale sigura si irevocabila spre pierzanie si ca tot ce ai realizat in viata,fie mult sau putin,e demn de toata aprecierea.
               
Dar un lucru mult mai important m-a facut sa descopar de ce simteam frica launtrica ce ma sfasia,doar la amintirea acestor regimuri tirane,crude,nascocite de minti bolnave,diavolesti,al caror unic scop era ascensiunea,de orice fel. „ Fauritorii ”acestor regimuri voiau sa ajunga sus,cat mai sus,calcand pe cadavre si curmand milioane de vieti inocente.Ce-i drept,au ajuns atat de sus incat aveau impresia ca pot atinge cerul,dar au cazut intr-un hau imens,doborati de cei carora le-au rapit libertatea.Ce exemplu mai pertinent as putea gasi,daca nu regimul Ceausescu ?
               
A ajuns acolo unde si-a dorit,la carma puterii,dar a fost destituit din functia pe care in mod abuziv a ocupat-o atata timp,in tarisoara asta,razbita de tot felul de cotropitori :cuceritori,conducatori,visatori si alte tipuri de „ boli umane” care nu doreau decat supunere si  privarea de orice libertate.E foarte tragic ca atunci cand ma gandesc la Romania,ma gandesc la un om bolnav,gata sa isi dea ultima suflare.
               
Imi vine in minte si acum soarta groaznica pe care a  infruntat-o Dumitru Mircescu in inchisorile si lagarele socialiste,manat in vartejul unui destin implacabil de o aluzie,de o idee marxista nimicitoare in care credea cu tarie.Pe langa faptul ca toata cartea a reprezentat o piatra de temelie in intelegerea a ceea ce a reprezentat comunismul pentru Romania,un citat din carte mi-a atras atentia.Citatul ii apartine unui coleg de celula din inchisoare al domnului Mircescu,un alt personaj cu un destin tragic pe scena vietii reale,arestat de 28 de ori pana la varsta de 72 de ani,pe motive nascocite de minti bolnave,care promovau teroarea.Acesta spunea ca « …lumea nu e decat un bordel,iar oamenii niste femei usoare,vulgare,dornice sa se catere sus,in varful ierarhiei birocratice la ciolanul puterii,pe spinarea prostilor. »Nu stiu de ce acest citat mi-a captat atentia…poate ca asemanarea izbitoare cu personajele din viata reala m-a determinat sa il adopt ca motto al revoltei mele interioare.
             
Atunci cand esti novice in viata,vezi in cei din jurul tau,in cei cu mai mare experienta,mentori care te pot ajuta sa gasesti calea pe care s-o urmezi.Intr-un fel e bine sa asculti sfaturile batranilor,ale celor care au trait mai mult decat tine,dar ar trebui privite cu sceptimism.Am realizat pe propria-mi piele ca un sfat nu e dat intotdeauna din suflet.Sunt si oameni care,fara motiv,din placerea de a face rau,ne indruma gresit.Important este sa stim sa ne ridicam ori de cate ori este nevoie,sa stim sa nu plecam capul in fata unei nedreptati sau a greutatilor vietii,sa nu incetam niciodata sa luptam pentru un ideal :apropiat sau indepartat,un ideal e cel care mentine aprinsa  vapaia vietii,mistuie dezamagirile si ne descatuseaza sufletele.E incredeibil cat de mult te poate schimba o poveste crunta de viata,pe care daca o iei drept exemplu,vei avea cel mai bun sfatuitor.Din dezamagirile si din bucuriile de pana acum am invatat un singur lucru :mai devreme sau mai tarziu,cu sudoare si perseverenta,fiecare vis va deveni realitate.

3 comentarii:

  1. Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, finanțare de proiect etc ... Sau pur și simplu refuzați împrumutul de la o bancă sau instituție financiară din unul sau mai multe motive? Suntem soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi pentru companii și persoane fizice cu o dobândă scăzută și accesibilă a dobânzii de 2%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: elegantloanfirm@hotmail.com.

    RăspundețiȘtergere
  2. Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie.

    Serviciile noastre includ următoarele: -
    * Împrumuturi pentru investitori
    *Consolidarea datoriilor
    * Ipoteca a doua
    * Împrumuturi de afaceri
    *Imprumuturi personale
    * Împrumuturi internaționale

    Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

    Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME
    Email companie midland.credit2@gmail.com
    ID companie NMLS: 315276.
    Site-ul companiei: midlandcreditonline.com

    Motto: Investiția pentru generații.

    RăspundețiȘtergere
  3. OFERTA DE IMPRUMAT DE LA "NOVELTY FINANCE"
    Buna ziua!!! Ai nevoie de un împrumut? Dacă da, vă voi recomanda să solicitați un împrumut prin Novelty Finance Inc.

    Numele meu este Davina Claire, sunt directorul financiar al Novelty Finance și puteți solicita un împrumut la compania mea și aveți un împrumut în cont în 24 până la 48 de ore. Mi-a atras atenția că multor oameni le este atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte instituții financiare din cauza ratei mari a dobânzii, a garanțiilor insuficiente, a raportului datorie/venit, a scorului de credit scăzut sau a oricăror alte motive.

    La NOVELTY FINANCE, oferim soluții de finanțare. Oferim tot felul de împrumuturi (împrumut personal, împrumut afaceri și multe altele). Oferim opțiuni flexibile și multiple de împrumut, inclusiv împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi pe termen lung și scurt, care sunt adaptate nevoilor dumneavoastră financiare.

    Pentru întrebări / întrebări? - Trimiteți un e-mail la [noveltyfinances@gmail.com] sau Sunați / WhatsApp prin: +447915601531]

    Ne străduim să facem împrumutul ușor, convenabil și accesibil.

    Serviciul nostru este foarte rapid, de încredere și de încredere și puteți împrumuta până la 5 milioane EUR la o dobândă subvenționată de 3% pe an. Suntem compania potrivită pentru a contacta atunci când aveți nevoie urgentă de un împrumut.

    Fără timpi de așteptare sau vizite stresante la bancă, serviciul nostru este disponibil 24/7. Puteți solicita un împrumut oricând și oriunde la locul dvs. convenabil folosind telefonul sau laptopul, tot ce trebuie să faceți este să ne trimiteți cererea de împrumut prin:
    E-mail: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Telefon: +447915601531

    Suntem mereu încântați să oferim sprijin financiar.

    RăspundețiȘtergere